Hvilken årgang er min knallert?

Har du også problemer med at årgangsbestemme din knallert, så fortvivl ikke. Først skal du have et kig på dit stelnummer, og notere dig det sidste bogstav. Derefter indtaster du det nedenfor, og finder årgangen.

Derefter kan du med rimelig sikkerhed skelne hvilket år den er fra. Hvis din knallert er nyere end 1994, kan den dog være mærket med et VIN stelnummer, som er en større pærevælling af tal og bogstaver. Der kan denne side desværre ikke hjælpe, der skal du have fat i importøren.

 

Indtast det sidste bogstav i dit stelnummer ovenfor, og få svaret herunder.

 

14 Comments:

 1. Hej jeg vil gerne hvis det er muligt at få oplyst hvor gammel min 3 hjuleknallert er.

  Tak for hjælpen

  Hilsen heidi

  • Hej Heidi
   Hvis den er nyere end 1994, har den sandsynligvis et VIN stelnummer, og kan derfor ikke tjekkes med denne side.
   Fremgangsmåden er, at du tjekker dit stelnummer, og noterer dig det sidste bogstav i dette. Det bogstav indtaster du i feltet foroven, og trykker på “tjek alder”. Så får du et bud på hvor gammel den kan være.

 2. Hej , det hjelper ikke en skid tak

  • Hej Walter
   Jeg antager det er fordi den er nyere end 1994 – så har den nemlig et VIN stelnummer, og så virker denne tjekker ikke. Så er du nødt til at have fat i en forhandler, eller evt. importøren 😉

 3. Hej. Det virker fint. Min suzuki k50d er fra 79.

  • Hej Henrik
   Fedt, godt du kunne bruge den. Den er også noget ældre end 94 hehe. Det virker også fint på min Puch Monza og Puch Maxi 🙂

   • har en monza hvor det sidste sifre jeg kan læse er 5
    det er en type N50
    og stelnr starter med 200
    håber der kan findes ud af alder
    mvh briab jakobsen
    tlf 50256441
    mail: bjakobsen25@gmail.com

    • Hej Brian
     Du skal have fat i det sidste bogstav i stelnummeret. Det indtaster du i boksen foroven, og trykker “Tjek alder”. Så kan du få et skøn. Den præcise alder kræver noget mere kendskab, eller evt. en snak med importøren.

     • Hvor er stelnummeret?

     • Hej Oliver

      Det er meget forskelligt, men oftest fæstnet til stellet et sted – f.eks. under bundpladen ved fødderne. Nogle gange er det i nærheden af sædet, eller på styrets metaldele.

      Mvh Dennis

 4. Karina Søttrup Christensen

  Min søn har en Suzuki samurai DM50 men vi kan ikke finde/se det sidste bogstav.
  Hvad gør man så?

  • Hej Karina
   Så ville jeg prøve at se, om ikke jeg kunne få fat i importøren eller en (tidl.) forhandler, og se om de kan hjælpe på vej 🙂

 5. Kan man se ud fra stelnummer hvilken knallert det er ?

  • Hej Erik
   Det korte svar er, at det kan man godt.

   Det lange svar er, at hver eneste maskine har et unikt stelnummer. Hver model er bygget op på en måde hvor noget går igen, og noget er fortløbende. Bl.a. Politiet ved f.eks. at en bestemt type maskine består af en kombination a la bogstav-bogstav-tal-tal-tal-tal-bogstav osv. På den måde kan man altså verificere at stelnummeret hører til en bestemt model.

   Skal man køre denne baglæns, kan det altså være et stort arbejde. Så jeg vil anbefale du tager fat i den officielle importør, og hører hvordan et stelnummer til den formodede maskine skal se ud, og derefter tjekker om det passer. Det kan også være du kan få politiet til at slå stelnummeret op, og se hvad den tilhører. Det er umiddelbart mit bedste bud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *