Indstilling af squish

Det kan være svært at indstille sin squish, som er mellemrummet mellem stempeltoppen og tændrøret, men her er en guide der gør det simpelt. Du skal bruge:

 • Loddetin.
 • Et skydelære (digitalt er bedst og mest præcis).
 • Skruetrækker
 • Topnøglesæt

1: At indstille squishen er noget du skal måle dig frem til. Først starter du med at tage en eller to bundpakninger og smider i, derfter monterer du cylinderen og skruer topstykket på.

2: Du tager nu dit loddetin og klipper et stykke af, bøjer det lidt i enden og stopper det ned i tændrørshullet. Det skal HELT ud til kanten.

3: Du bruger nu HÅNDEN og trykker 2-3 gange på kickstarteren, tager tinnet ud igen og tager dit evt digitale skydelære og aflæser hvor mange mm. dit loddetin er ude på enden hvor det er mast sammen.

4: Du fortsætter på samme måde indtil du har den squish du vil have.

God arbejdslyst.

8 Comments:

 1. Ska’ stempelringene være monteret når man måler sin squish? Vh

  • Hej Miki

   Det er ikke tvingende nødvendigt, da det handler om afstanden mellem stempel og topstykke. Men husk for guds skyld at sætte dem på inden du prøver at starte den 😉

 2. når der som beskrevet i beskeden står at man skal stikke loddetinnet helt ud til kanten af cylendret. hvordan kan man så vide afstand mellem tændrør og stempel,
  hvis man har et stempel med buet top? så det da ikke samme afstand mitd på stemplet som ude i siden?
  eller er det en dum tanke/spørgsmål?

  • Hej Henning
   Du har helt ret – det er måske ikke skrevet så udførligt. Hvis du bruger samme fixpunkt hver gang, kan du måle dig frem til forskellen på de forskellige indstillinger, og på den måde finde den rette indstilling.

   Jeg håber det giver mening 🙂

 3. er det ligegyldigt hvilket % loddetin det er?. og hvilke mm er bedst?
  har noget sølvloddetin kan det bruges?

  • Hej Rune
   Jeg beklager det sene svar. Det er helt ligegyldigt. Det er kun til at måle med, og motoren burde kunne trykke tinnet sammen uanset % 🙂

 4. Øren Andersen

  hvordan ved jeg hvor stor eller lille afstand der skal være med den der squish som jeg slet ikke ved hvad gør godt for eller nogert…

  • Hej
   Det står som regel i cylinderkittet, og der er ofte også flere pakninger med så det er til at indstille med dem (jo flere = højere squish).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *